• Neem contact op

 • Kraamzorg en Cursussen

  Zwangerschapscursus Privé

  Zwangerschapscursus Privé

  Een aantal jaren geleden heb ik de opleiding tot zwangerschapsdocent afgerond bij de vereniging Samen Bevallen. Sindsdien heb ik al menig aanstaande ouders mogen coachen. Als zwangerschapsdocent geef ik jullie privé cursus bij jullie thuis. In drie avonden neem ik jullie mee in alle facetten van het geboorteproces en wat daarbij van belang is, dus.. willen jullie op een ontspannen manier en vol vertrouwen uitkijken naar de geboorte van jullie baby? Jullie worden door mij bovenal praktisch en emotioneel voorbereid op deze bijzondere gebeurtenis. De volgende onderdelen komen onder andere aan bod:
  • Ontspanning (fysiek en mentaal)
  • Kennis (over geboorte, over je lichaam, over je opties)
  • Fysieke voorbereiding (ademhaling, houding, beweging, massage)
  Al deze onderdelen zorgen ervoor dat jullie samen optimaal zijn voorbereid, zelfverzekerd en ontspannen de geboorte van jullie kindje tegemoet gaan. Hiermee vergroot je je kans op een vlotte en soepele bevalling, waar jullie met een goed gevoel op terugkijken.
  Babymassage

  Babymassage

  Ik wil niet overdrijven, maar een goede babymassage kan wondertjes verrichten. Onder andere kan massage helpen het slaapritme van je kindje te bevorderen. Zeker kan massage ook de welbekende krampjes doen verlichten en zorgt massage voor een algehele betere bloedsomloop. Babymassage is geschikt voor alle baby´s. De technieken die gebruikt worden kunnen verschillen per baby. Elke baby vindt het fijn om geknuffeld, aangeraakt en gemasseerd te worden en dat is precies wat je doet tijdens een babymassage. Een fijn, ontspannen en intiem moment voor de baby, maar ook voor jou. In 3 lessen van anderhalf uur leer je zelf je baby te masseren. In deze lessen geef ik je ook een paar extra technieken mee die je kunt gebruiken bij het doorkomen van tandjes en bijvoorbeeld bij verkoudheid en oorontsteking.
  Komen de data van de cursus je niet uit of lijkt het je fijner om thuis de babymassage lessen te ontvangen dan kan dat ook. Speciaal voor na het volgen van de cursus babymassage is er een strippenkaart te verkrijgen. Zo zijn de massagemomenten goed te onderhouden en wordt het masseren een onmisbaar moment in jullie leven.
  Kraamzorg

  Kraamzorg

  Als klein meisje wist ik al dat ik kraamverzorgster wilde worden. En na 20 jaar in het vak te zitten, werk ik nog steeds met veel plezier en passie.
  Als kraamverzorgster mag ik 8 tot 10 dagen voor jullie prille gezin zorgen. Wanneer jullie thuis of poliklinisch in het ziekenhuis bevallen ben ik daarbij aanwezig en zal ik jullie vanaf dat moment zo goed mogelijk ondersteunen.
  Ik ondersteun bij de voeding van de baby, zorg voor eventuele broertjes en zusjes, maar zal ook in overleg met jullie een stuk van de huishouding op me nemen.
  De kraamweek staat voor mij in het teken van ontzorgen. Het is erg fijn dat alles doorgaat zodat jullie kunnen genieten van de baby.
  Alle wensen voor de kraamtijd en bevalling bespreken we samen tijdens de intake.
  Zwangerschaps- & Ontspanningsmassage

  Zwangerschaps- & Ontspanningsmassage

  Je kan bij mij ook terecht voor een fijne zwangerschapsmassage.
  Sta er maar eens bij stil hoe hard je lichaam tijdens de zwangerschap aan het werk is: alle fysieke processen veranderen om ruimte te maken voor je baby en te zorgen dat hij zich kan
  ontwikkelen. Je lichaam is ervoor gemaakt, maar het kan best een belasting zijn.
  Onder invloed van zwangerschapshormonen worden je gewrichten soepeler en door het extra gewicht van je buik moeten je rug- en beenspieren harder werken.
  Een zwangerschapsmassage laat je even helemaal ontspannen  en opladen en helpt je om bewust stil te staan bij alle veranderingen.
   
  Bovendien verbetert het kneden en strijken de bloedsomloop naar al je organen en naar de placenta.
  Allemaal fijn en gezond voor jou en je baby profiteert daarvan mee!
  Je ligt heerlijk op je buik door middel  van een speciale zwangerschapstafel.

  Ontspanningsmassage:

  Ben je net bevallen of alweer een paar weken gewend aan het ouderschap? Ook dan kun je terecht voor een algehele ontspanningsmassage. Zeker na een bevalling, die vaak de nodige inspanning vraagt, zowel lichamelijk als geestelijk, kan het prettig zijn om weer even helemaal in je eigen lichaam te komen en alle spanning los te laten.

  Zorgzaam en professioneel

  Van in je buik tot in je armen, optimale zorg en begeleiding